Boeken

Van Moeten naar Willen,
van aanpassing naar authenticiteit

Dit boek leert je hoe je de weg vrijmaakt voor zelfontwikkeling. Hoe je obstakels die je hierbij tegenkomt, kunt veranderen in krachten die vóór je werken. Het geeft antwoord op vragen waar we dagelijks mee worden geconfronteerd. Waarom blijf ik de dingen doen zoals ik doe, ook als ik er niet gelukkig van wordt? Waarom is dat wat voor mezelf zo duidelijk is juist een bron van verwarring voor de ander? En als je dan besluit het roer honderdtachtig graden om te gooien, brengt het je weer snel terug bij af. Hoe kan dat? Wat heeft dit te maken met je motivatie om te veranderen?

Prijs: € 14,00 + € 3,95 verzendkosten

Moeten is dwang
Zo heb ik dat geleerd
Word ik gedwongen
Dan valt dat vaak verkeerd

Graag willen is het kind in mij
Enthousiasme voor het doel
Mijn hart er bij betrokken
Voluit voor wat ik voel

Als moeten ons niet verder brengt
Komt het van de omgeving
Is ons waarschijnlijk zeer bekend
De stem van overleving

Over Leven, levenswijsheden in een notendop

Deze bundel bevat een 40-tal inzicht gevende teksten over het hoe en waarom van menselijk overlevingsgedrag. Deze teksten zijn bedoeld om ingewikkeld lijkend gedrag weer terug te brengen naar de eenvoud die hierin besloten ligt. Het geeft antwoord op de vragen: hoe ziet dit gedrag er uit, wat zit er onder en wat kunnen we ermee? De teksten zijn uniek qua vormen inhoud: direct, gecomprimeerd, met een vleugje humor, soms met ironie en op rijm. Elke tekst gaat gepaard met een kleurrijke illustratie.

Voor coaches, hulpverleners, begeleiders, leerkrachten, managers en voor een ieder die meer inzicht wil krijgen in menselijk overlevingsgedrag.

Formaat 17×17 cm 93 pagina’s
Prijs : € 18,00 + € 3,95 verzendkosten

Onderwerpen o.a.
Twijfel, Vechter, Verwijt
Zwijger, Burn-out, Trauma
Vergeving, Emotie, Angst
Boosheid, Eenzaamheid, Faalangst
Jaloezie, Schaamte, Schuldgevoel
Verdriet, Proces van zelfkennis,
Moeten en Willen, Allergie,
Controleur, Eigen gelijk
Geven/ontvangen, Liegen
Middenmoot, Masker, Oordelen
Onrust, Perfectionist
Redder, Slachtoffer, Spanning

U kunt de boeken bestellen door overmaking van bovengenoemde bedragen o.v.v. de titel van het boek en uw adresgegevens. Rekening nummer NL 18 INGB 0007 0840 91 t.n.v. Lia Breg Consultancy, Hoorneweg 16D, 3881 NK Koudhoorn ( Gem. Putten ).